Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Används sängar i alla länder?

Används sängar i alla länder?

I Sverige har sängen använts i massor av år. Detta har den också gjort i många andra länder. Historien om sängar går tillbaka mycket långt i tiden. Här finns det fakta som talar för att de första sängarna i världen användes redan 2000 år före Kristus i Egypten samt även i Främre Orienten. Det var dock första under antiken som sängen tog den form som den idag har. Då skapades sängar med en träram, fyra ben och en plats att lägga en madrass på. I de nordiska delarna av världen har sängen funnits vara en möbel som fanns redan i vikingaskeppen som en fristående möbel i trä med utsirade ramar.

Nu går detta mycket långt tillbaka i tiden och då skulle du lätt kunna tro att sängar idag är så utbrett att dessa skulle användas på alla platser i världen. Så är dock inte fallet och det kan bero på många olika faktorer. En av dessa kommer naturligtvis att vara fattigdom, men egentligen kan dessa människor finna trä och skulle kunna bygga sin egen säng. Den största faktorerna som har att göra med att sängen inte används i alla länder och kulturer, skulle noga kunna vara att det helt enkelt ses som en onödig möbel.

I dessa länder sover istället människorna på golvet i något som de bäddar och tar bort varje dag de ska lägga sig och går upp på morgonen. Detta är något som är extremt vanligt i många asiatiska länder, då de anser att sova på golvet är något som tillhör deras tradition. Här handlar det oftast inte om att de inte skulle kunna ha råd med en säng.

photoplast-lite