Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Bädda sängen – tips och tricks

Bädda sängen – tips och tricks

Alla har vi våra egna, unika sätt att bädda sängen på. En del utav oss kan inte lämna hemmet utan att ha bäddat sängen, medans andra låter sängen stå obäddad under dagen, utan tillstymmelse till dåligt samvete. Att bädda sängen behöver inte alls vara särskilt tidskrävande och nuförtiden finns det en mängd olika knep att ta till som gör att du alltid har ett inbjudande sovrum att kliva in i. Du kanske har en vana trogen som är mer tidskrävande än nödvändigt. Läs mer nedan om hur du bäddar sängen på kortast tid, samt hur du kan inreda ditt alldeles egna dröm-sovrum. Vi spenderar ju trots allt flera timmar om dagen i sovrummet, så varför inte göra det bästa utav det?

Skapa ett sovrum som andas lugn och ro

Att bädda som ett proffs behöver inte alls vara särskilt svårt. Visst, du kanske inte kommer att bli lika snabb som en hotellstäderska som dagligen bäddar flertalet sängar, men du kan åtminstonde ta del utav ett par enkla tips. Det första tipset är att använda ett så kallat kuvertlakan, eller dra-på-lakan, som sitter på plats även om du rör dig mycket i sömnen. Då slipper du sätta underlakanet på plats varje gång du vaknar. Det andra tipset är att använda ett vackert sängöverkast som du enkelt placerar över sängens påslakan. Välj gärna ett med lite tyngd då det gör att överkastet faller snyggt över sängkanterna. Om du gillar att ha många kuddar både i och på sängen, blir en snygg trådkorg en smidig avlastningsyta. Låt prydnadskuddarna och överkastet ligga i korgen när de inte används, så slipper du ha dem utspridda över hela golvet. Sist men inte minst, välj sängkläder med omsorg. Ekologisk bomull är det allra bästa alternativet eftersom materialet andas och är mjukt och skönt mot kroppen.

Ägna tid åt att skapa ett härligt sovrum

Om du är i färd med att flytta mellan två boenden kan allt arbete i samband med flytten ta fokus från inredningen av ditt nya hem. I många fall är man för trött för att lägga energi på att skapa ett ombonat sovrum. Dock kan det vara precis det som behövs, en liten oas att krypa in i bland alla flyttlådor. Med prisvärd flyttstädning Lund kan du få hjälp med det tråkiga slutmomentet – flyttstädningen. Ett moment som ofta tar oerhört lång tid, särskilt om man har haft ett större hus eller lägenhet. Med en städfirma kan du flytta fokus till allt det roliga istället, vilket kan innefatta att inreda ditt nya sovrum. Släpp tanken på att skapa ett komplett sovrum, bädda istället sängen med sköna påslakan och låt sängen bli din tillflyktsort i flyttkaoset. Med mjuka lakan och en lampa med rogivande ljus kan du enkelt varva ner efter en dags bestyr.

photoplast-lite