Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Bygga förvaring kring sängen

Bygga förvaring kring sängen

När du ska köpa ny säng kan du ibland bli tillfrågad om du vill köpa en sänggavel eller en stomme till sängen. Men det kan vara så att en köpt gavel eller stomme inte passar in i det utrymme man ska ha sängen i.

Bygga en egen sängstomme

Ett alternativ kan då vara att bygga en egen gavel eller stomme. Hos Byggmax kan man finna allt virke och de verktyg som kan behövas. I den egna sängstommen kan man bygga in lådor, skåp eller annan förvaring. Om man har en hund eller katt kanske man också kan bygga in en liten pall så att djuret enklare kan komma upp i sängen om det ska få vara där.

Tänk över förvaringen och byggnationen

När du har valt rätt säng för dig kan det vara klokt att fundera över hur du vill ha din förvaring och byggnation till sängen. Kanske finns det inte så mycket plats på sidorna av sängen och då kan du behöva tänka om lite för att du ska nå förvaringen. I ett mindre rum är det kanske inte tillräckligt med plats för vanliga sängbord utan då kan man behöva komma på en mer kreativ lösning. Kanske kan man snickra till en liten hylla som sitter vid eller över sängen? Det kan också gå att kombinera förvaringen under sängen med ett sängbord.

En annan sak som du måste se till är att byggnationen verkligen håller. En säng och en eller flera personer som ligger i den väger en del. Dessutom ligger man ofta inte helt stilla när man sover. Att vakna på natten av att sängen ramlar ned från byggd förvaring kan både vara skrämmande och farligt.

photoplast-lite