Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Den ställbara sängen

Den ställbara sängen

En sängmodell som blir mer och mer populär är den ställbara sängen som du i stort sett kan spendera hela din dag i. En ställbar säng är precis som det låter – en

säng med mekanik som kan ändra form utefter dina kroppställningsbehov och som känns oerhört skön att ligga i. I dessa sängmodeller finns en motor under sängen som är inbyggd och som du kan reglera med en fjärrkontroll eller via en knapp vid sängkanten. Oftast är det huvudändan samt fotändan som du kan höja och sänka men vissa sängar har enbart det ena eller det andra.

Ställbara sängar och prisklasser

En ställbar säng kan kosta en del men det behöver inte betyda att din budget spräcks. Det finns idag sängmärken som erbjuder dessa modeller i sortimentet, som heller inte behöver vara så dyra. Vill du emellertid ha en mycket funktionell och bekväm specialdesignad ställbar säng, kan det vara värt att överväga ett lån och sedan jämföra olika alternativ av lån innan du beger dig ut på sängshopping.

Perfekt som dubbelsäng

Om man är van att sova två i en säng, kan den ställbara sängen utgöra rena paradiset. Speciellt på gamla dar då den ena vill sova på ett sätt och den andra på ett annat. Med vardera motor under vardera säng, kan du och din partner få den individuella liggställning ni är ute efter, utan att behöva störa den andre. Tillsammans med kontinentalsängen, är den ställbara sängen det självklara valet för både yngre och äldre par.

Fördelar med en ställbar säng

Det finns som sagt många fördelar med att kunna reglera din säng hur du vill, inte minst när du blir äldre och har svårt att ta dig upp på morgonen. Ställbara sängar är också oumbärliga när du är gravid och benen är svullna och trötta. Höj fotändan och dina ben blir som en 18-årings igen. Om du är sjuk en dag eller extra trött och vill tillbringa dagen i sängen, men ändå behöver arbeta eller se på tv- med mera, kan du enkelt och bekvämt ställa huvudändan så att du kommer upp till en sittande ställning. Lider du dessutom av sömnproblem, kan en ställbar säng göra susen, då du kan ställa in den precis som du vill. En skön säng spelar en otroligt stor roll för sömnen, vilket man ofta inte tänker på.

Många kiropraktorer förespråkar en ställbar säng till alla åldrar, eftersom man kan reglera den efter eget tycke och smak, alternativt till problem som ryggont och tunga ben. Den enda nackdelen med sängen är förmodligen att den är så skön att man hellre stannar kvar i den så länge som möjligt…

Sängens betydelse är oerhört viktig och kan mildra både oro, sömnproblem och kroppssmärtor. Se därför till att välja en säng som innebär så stora fördelar för dig och din partner som möjligt.

photoplast-lite