Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Detta säger din sovstil om dig

Detta säger din sovstil om dig

En stor del av våra liv spenderar vi i sängen och det finns nästan lika många olika sovrutiner som det finns människor. Vissa är trötta på kvällen och går och lägger

sig tidigt, medan andra är riktiga nattugglor som är som piggast på kvällen och uppe länge. Oavsett när man går och lägger sig så har man sin egen speciella sovstil för hur man sover som bäst. Detta kanske inte är något man reflekterat över särskilt mycket innan, men hur man sover avslöjar faktiskt en hel del om hur man är som person.

Att sova i fosterställning

Den som sover ihopkrupen i fosterställning anses ha den allra vanligaste sovstilen enligt undersökningar som gjorts. Om man sover på det här sättet har man ett tufft yttre men är egentligen snäll och mjuk inuti samtidigt som man är lite blyg. Som person är man känslig och behöver lite tid på sig för att lära känna nya människor men har samtidigt lätt för att slappna av.

Ligga som en sjöstjärna

Att ligga utsträckt på rygg med armarna uppåt som en sjöstjärna är ett tecken på att man är en hjälpsam person som är duktig på att lyssna och alltid ställer upp för andra. Däremot är man inte intresserad av att stå i centrum och är lite introvert. Risken finns också att man har en tendens att snarka vid ryggläge.

Sova på mage

Den magliggande positionen anses vara den minst skonsamma positionen för kroppen, vilket kan vara svårt att ändra för den som helst ligger på mage. Ofta hamnar man ändå i sin favoritställning, även om man somnat i ett annat läge. En magsovare är utåtriktad, har ett gott självförtroende och är bra på att kommunicera men är samtidigt känslig för att ta emot kritik.

Ligga på rygg/ soldatställning

En person som sover på rygg uppfattas som optimistisk, utan bekymmer och allmänt nöjd med livet. Samtidigt är man reserverad som person, ganska tystlåten och ställer höga krav på sig själv. Denna position anses vara den allra mest skonsamma och gör att ens bäddmadrass ger optimalt stöd för hela kroppen.

Huruvida detta stämmer eller inte är upp till var och en att tolka, och det bör kanske tas med en nypa salt. Men om inte annat blir det ett kul diskussionsämne när man träffar vänner och bekanta. För vissa stämmer det säkert in perfekt och för andra inte alls. Det kan också vara bra att reflektera över sin säng och sin sovställning ifall man har problem med ont i nacke eller rygg. För att få en säng som passar en riktigt bra är det viktigt att alltid ta hjälp av en expert som kan guida en rätt i valet av säng.

photoplast-lite