Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Du spenderar 30 procent av ditt liv i sängen

Du spenderar 30 procent av ditt liv i sängen

När det gäller sängar så kommer detta också vara en mycket intressant möbel i alla hem. Inte bara för att den kan finnas i så många varianter, utan helt enkelt för att detta oftast är den plats som människan spenderar en mycket stor del av livet i. Här är detta först och främst en plats för sömn, och detta är något som normalt upptar cirka åtta timmar om dygnet i genomsnitt. Redan i det fallet är det så att du som tänker efter inser att du faktiskt spenderar över 30 procent av ditt liv i sovande ställning i denna möbel. Enbart av den anledningen så kommer sängen att bli en av de absolut viktigaste möblerna i ditt hem.

Nu finns det naturligtvis många andra saker att göra i en säng. Här handlar det då om allt från umgänge med den du lever med, samt om all den tid du bara vill lata dig med en vilostund eller en god bok. Helt plötsligt så kan detta nästan gå upp till halva tiden av ditt liv. När du ser på det ur den vinkeln så kanske det inte alltid låter så positivt, men det är det då du behöver allt det du tar dig för i din säng. När du nu spenderar så mycket tid i sängen kommer det då att vara mycket viktigt att detta också är en plats som är komfortabel och tar hand om din kropp på bästa sätt.

Idet fallet är det valet av säng som gör om du kommer att må bra under ditt liv och vara den som alltid vaknar utvilad och utan värk i rygg, axlar och nacke. Detta är något som blivit mycket uppmärksammat på sista tiden, vilket har berört allt från material i sängar och madrasser till utformningen av dessa. I det fallet finns det massor av olika val på marknaden som kallas för ergonomiska utföranden. Detta handlar om hur formen och hårdheten i den madrass du väljer har justerats, samt att dina val av kudde och andra tillbehör i sängen har gjorts. Eftersom du spenderar så stor del av livet i sängen är det då alltid bäst att tänka på alla dessa små detaljer, vilket kan visa sig vara nyttiga val för resten av livet.

photoplast-lite