Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Ovanliga sängar

Ovanliga sängar

De allra flesta som hör ordet säng tänker på en helt vanlig säng. Men det många inte vet är att det finns flera olika typer av sängar som alla är mer eller mindre vanliga i samhället. Gemensamt är att de oftast används för att sova i. När man ska köpa en säng är det ofta stommen man köper. Det kan vara en sängram med eller utan sänggavlar.. Detta beror på sängens formgivning. Ofta köps madrassen separat. Det finns flera möjligheter att välja mellan. Man kan köpa en vanlig madrass och så måste man köpa till en ribbotten som ger madrassen stöd. Man kan också välja en resårbotten. Detta är en madrass som har ett underrede av trä inbyggt och denna madrass ställer man enkelt i sängramen. När man ska köpa en säng är de vanligaste måtten 80, 90, 120, 160 och 180 cm på bredden. Nästan alla sängar är 200 cm långa.

Olika sängtyper som finns

Om man inte vill ha någon av dessa vanliga och kanske lite tråkiga sängar finns det massor av spännande alternativ. Om man har ett riktigt stort sovrum och vill sova på stor plats kan man ställa två dubbelsängar i bredd. Då blir sängen närmare fyra meter bred och det är verkligen en hel del plats att snurra runt på i sömnen. Om man har små barn som inte sover själva skulle detta säkert vara en dröm för många föräldrar. Det kan bli nog så trångt med två vuxna och en lite bebis i en dubbelsäng. Det finns också mindre sängar. Det brukar ofta handla om barnsängar. De kan vara smalare och dessutom kortare än en vuxensäng. Det finns också sängar för de som har speciella behov, Dessa sängar kan liknas vid de som finns på sjukhus. Ofta är de både höjbara och sänkbara och allt som oftast kan man också sänka eller höja huvud- samt fotändan för att personen ska kunna ligga bekvämt och för att man ska kunna utföra vissa behandlingar.

Hur kan man lösa säng på liten yta?

Om man bor på liten yta eller ska flytta till litet finns det lösningar också för det. Man kanske inte har plats till en riktig säng, eller så behöver man fler sängar än vad det finns plats för. En bäddsoffa kan vara ett bra val och de finns med både en och två bäddar. här kan du läsa mer om sängskåp, vilket är som en garderob fast när man öppnar luckorna kan man fälla ut en säng istället. En annan möjlighet är att använda sig av våningssängar. Det kräver dock viss vighet och dessutom kan man inte väga hur mycket som helst om man ska sova i överslafen. De kan också vara jobbiga att bädda. Om det är barn som ska sova kan man också titta efter så kallade växa sängar. Dessa kan skjutas ihop och bli kortare när barnet inte ligger i den, eller så kan den dras ut när barnet blir större eller ska sova.

photoplast-lite