Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Så väljer du rätt säng

Så väljer du rätt säng

Hur härligt är det inte att köpa en ny säng? Sängen är en plats för vila och ro och därför måste den också uppfylla alla förväntningar som man har. En människa spenderar många timmar varje dygn i sin säng och därför bör den även vara ergonomisk. En bra och bekväm säng är dessutom ännu viktigare om du t.ex. lider av en sjukdom som orsakar smärta i leder och skelett. Artros är en sådan sjukdom som kan vara väldigt jobbig att tampas med. På www.artros.org kan du läsa mer om vad artros är och vad du kan göra för att förbättra ditt tillstånd på egen hand.

Nu tillbaka till sängar!

Tänk såhär!

Hur ska man tänka när man väljer en ny säng? Är det något som man bör lägga extra vikt på och hur stor betydelse har egentligen utseendet? Visst är det trevligt med en säng som är både funktionell, ergonomisk och snygg på en och samma gång. Här nedan kan du läsa om några riktigt bra tips när du ska välja ny sovplats!

  • Välj rätt återförsäljare

Det första du ska börja med är att hitta en återförsäljare som fokuserar på fler än bara 1-2 märken. Återförsäljaren bör även se till att ha professionell och utbildad person på plats, som kan vägleda dig rätt. I vissa fall finns det möjlighet att få komma i kontakt med en kiropraktor i butiken. Hittar du en sådan återförsäljare är det helt klart värt ett besök.

  • Provligg sängarna

Visst kan det kännas pinsamt att lägga sig i sängarna i butiken och slänga upp fötterna när andra kunder promenerar förbi, men det är precis det du ska göra. Om du inte provligger i sängen kommer du inte att kunna avgöra hur bekväm den är och personalen kommer inte heller att kunna se om du ligger ergonomiskt eller inte. Risken finns att du köper en säng som inte alls passar dig och dina behov.

  • Mjuk eller hård madrass?

Många undrar vad som egentligen är bäst när det kommer till madrasser. Bör man välja en madrass som är mjuk eller bör man satsa på en som är av hårdare slag. Mycket handlar om vad man själv uppfattar som bekvämt, men visst uppfattar en lättare person en mjuk madrass bättre än en tyngre. Dock är det inte madrassen i sig som har speciellt stor betydelse. Det är sängens utformning och funktioner som kommer att påverka hur bra du sover och om du ligger ergonomiskt eller inte.

  • Kudden är också viktig

Visst är sängen väldigt viktig för att du ska sova skönt, men kudden är precis lika viktig. När du väljer kudde är det bra att du väljer en som du tycker känns bekväm, men försök att också ta hjälp av personalen på plats.

photoplast-lite