Välkommen till

Kinnabadden.se

Home / Sängar / Skönaste sängarna

Skönaste sängarna

På frågan om vilken möbel som är hemmets viktigaste skulle nog många svara sängen. Den har sin givna plats i varje sovrum. Att sova i en obekväm säng kan inte bara ge dålig sömn utan också ont i diverse delar av kroppen. Dessutom är det betydligt mycket lättare att vakna på fel sida i en obekväm säng, något som ofta förstör humöret en bra bit in på dagen. Många använder också sängen för att se på tv eller jobba från laptopen. Därmed tillbringas mycket tid i sängen och är det någon möbel som är värd att lägga lite extra pengar på är det just sängen.

Vikten av en bekväm säng

Om du inte har en skön säng i bra kvalitet kan det givetvis leda till sämre sömnkvalitet, även om du sover så länge som du borde. Detta gör att du blir trött och kanske också grinig hela dagen. Eftersom många svenskar har problem med för lite sömn är det en bra idé att åtminstone försöka få bra kvalitet på sömnen, framför allt då den blir kortare än vad den borde. En ny trend som uppkommit tack vare så många människors brist på sömn är att sova på gymmet. Många tar också en power nap på 15-20 minuter någon gång under dagen. Detta bör dock ses som nödlösningar för de dagar man är extra trött. Att se till att man har en bra säng och får de sömntimmar som behövs är det bästa både på kortare och längre sikt.

Olika sorters sängar

Olika människor behöver olika sängar. Som tur är finns ett stort utbud av olika modeller. Det är främst madrass och bäddmadrass som är viktiga för att få en bekväm sömn. Generellt går att säga att man behöver man en fastare madrass desto mer man väger. Om du har en partner som har annat madrassbehov än dig, till exempel om ni väger olika, är det en bra idé att ha en säng som består av två madrasser bredvid varandra istället för en större. Då kan ni båda välja den madrass som passar just er bäst. En kontinentalsäng är en säng som består av tre lager madrasser vilket gör att man kan skräddarsy sängen exakt efter sina individuella behov. Kontinentalsängen är dessutom väldigt hög, vilket gör den bekväm att ta sig i och ur.

photoplast-lite